Her er kommissoriet:
https://www.ft.dk/samling/20171/almdel/UFO/bilag/66/1921831/index.htm

Her er kommissionens rapport:
https://www.justitsministeriet.dk/pressemeddelelse/tibetkommissionen-ii-har-afgivet-sin-beretning/
Justitsminister Nick Hækkerup: "...Derfor er det selvfølgelig helt uacceptabelt, at ytringsfriheden og forsamlingsfriheden er blevet trådt under fode i forbindelse med officielle kinesiske besøg i årene fra 1995 til 2013....""Det var under al kritik, at danske myndigheder gav efter for Kina og kinesernes ønske om, at antikinesiske demonstrationer skulle undgås eller holdes ude af syne, når Danmark fra 1995 til 2013 fik besøg af gæster fra den kinesiske folkerepublik."


Konklusion
Meget kort fortalt, så har Udenrigsministeriet i en årrække påvirket PET (og nogle gange Politiet direkte), som har påvirket Politiet til at skjule demonstrationer og derved undertrykke ytringsfriheden i Danmark.

Herunder er links til en række artikler der omtaler nøglepersoner og opdagelser under det nye kommissorium samt links til informationer om de involverede personer.


Persongalleriet

Friis Arne Petersen & Claus Nilaus Pedersen

Friis Arne Petersen var engang øverste chef i ministeriet, direktør og departementschef. Fra den tid stammer der en notits:

"Der er indledt et konstruktivt samarbejde mellem Udenrigsministeriet, politi og den kinesiske ambassade med henblik på at sikre, at lovligt anmeldte demonstrationer finder sted, hvor de ikke generer den kinesiske delegation".

https://www.bt.dk/krimi/kina-klagede-over-tibetansk-familie-i-odense

Friis Arne Petersen var i øvrigt også ambassadør i Beijing. Det var ham der introducerede frasen om ikke at tabe ansigt som der henvises til mange gange i den første rapport fra Tibetkommissionen.Martin Bille Hermann:

https://fnnewyork.um.dk/en/about-the-mission/pr/

MBH har på et tidspunkt været kontorchef i Asienkotoret i UM. Martin Bille Hermann har været nødt til at ændre sine udsagn efter nye afsløringer:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/hukommelsen-svigter-topdiplomat-i-tibetkommissionen-men-nye-beviser-kan-vaere-paaAnnette Lassen:

AL har blandt andet været Viceprotokolchef i UM.

https://www.bt.dk/krimi/klappen-gaar-ned-i-tibetsagen-embedsmaend-kan-ikke-forklare-bevisNyrup, Lykketoft og Ellemann

Nyrup, Lykketoft og Ellemann erindrer intet om flaget, der provokerede kineserne.

https://politiken.dk/indland/art8133818/Nyrup-Lykketoft-og-Ellemann-erindrer-intet-om-flaget-der-provokerede-kineserne.-Til-geng%C3%A6ld-husker-de-stormagtens-%C3%B8mme-t%C3%A6erMogens Lykketoft

https://www.linkedin.com/in/mogens-lykketoft-ba6b8929/

Kina fik løfte på forhånd om nej til tibetansk flag til fodbold.

https://nordjyske.dk/nyheder/kina-fik-loefte-paa-forhaand-om-at-undgaa-tibet-flag-til-fodbold/fcf98007-fa42-3fd6-9532-60ad200a37a7

"Over for meget insisterende kinesiske diplomater gav ministeriet et løfte om, at Danmark ikke ville give tilladelse til, at Tibets flag ville blive hejst - og det skete vel at mærke før, en ansøgning overhovedet var blevet afleveret i Justitsministeriet. Ministeriet er den myndighed, der tager stilling til, hvad der kan tillades."

Lykketoft gemmer sig bag EU:

"Afslaget var helt på linje med holdningen i andre EU-lande, forklarer han..."Kai Vittrup

https://www.linkedin.com/in/kai-vittrup-6169a72a/

Var engang chefpolitiinspektør i Københavns Politi men som nu er 'Senior Police Advisor'.

Kai Vittrup forhindrer demonstranter i at ytre sig i 2002:

https://www.bt.dk/krimi/politichef-i-tibetsagen-jeg-mistede-kontrollen
Torsten Hesselbjerg

Rigspolitichef fra 2000-2008.

Torsten Hesselbjerg kommer med den vildeste søforklaring om at autonome betjente er årsagen til Tibetsagen.

https://politiken.dk/indland/art8152323/Politiets-topchef-Autonome-betjente-er-%C3%A5rsag-til-TibetsagenThomas Ahrenkiel

https://www.linkedin.com/in/thomas-ahrenkiel-b873108b/